De kracht van social media

Posted by
|

Weliswaar wordt er veel over geschreven, maar de impact van sociale media wordt, naar mijn mening, desondanks gigantisch onderschat. Organisaties schrikken zelfs niet wakker van de revoluties in Noord-Afrika, gevoed en georganiseerd via Facebook.

Ook het bericht dat KPN overweegt om 20% van het personeel te ontslaan, als gevolg van social-mediagebruik, komt niet aan. Ik zie dat bedrijven mondjesmaat wat van hun mediabudget naar online verschuiven, maar ik vind het onbegrijpelijk dat men geen substantiële budgetten vrijmaakt voor onderzoek en experimenten. Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat er weinig topmanagers te vinden zijn op social media.

Bij mij doemt het beeld op van de toenmalige premier Wim Kok. Die draaide ongelukkig met zijn muis rondjes in de lucht terwijl een tiener hem probeerde uit te leggen waar het geval voor diende. De goede man had duidelijk nog nooit een computer aangeraakt. Ik hoop niet dat het met de Nederlandse bestuurders straks vergelijkbaar is gesteld als de social-mediarevolutie echt losbarst. Daarom roep ik besturend Nederland uit alle macht op om de ontwikkelingen niet alleen te volgen, maar ook zelf actief te participeren. Als het ongemakkelijk is om een collega om uitleg te vragen, schroom dan niet om een buurmeisje of neefje om hulp te vragen. Hoe langer je wacht, hoe gênanter het wordt. Zelf heb ik het geluk gehad dat een goede vriend van me (@dulk) een avond de tijd heeft genomen om mij (@rijn) te onderwijzen in de wondere wereld van Twitter. Dit heeft mij niet alleen heel veel plezier, maar ook concrete opdrachten, personeel, kennis en een groter netwerk opgeleverd. Ook het contact met klanten en collega’s wordt persoonlijker omdat we gezamenlijke interesses ontdekken: een sport, vakantieplek of een gelezen boek. Dat vergroot het onderling vertrouwen en maakt het zakendoen gemakkelijker. Maar het professionele profijt is ook concreter.

Slecht geslapen

Een voorbeeld: vorig jaar zijn we gestart met de Superpromoter Academy. Deze zomer studeert de eerste lichting van 40 superpromoter-consultants af. Maar liefst 75% van de kandidaten zijn via Twitter met ons in aanraking gekomen. Ook op onderzoeksgebied zetten we sterk in op het volgen en analyseren van social media. Zo volgen we bijvoorbeeld de Rabobank en Albert Hein op social media met een Social Media Analyzer.
Ik heb oprecht slecht geslapen van de resultaten. Van enthousiasme welteverstaan! Inzichten op het gebied van klantenservice, producten, campagnes, sponsoring, medewerkers, switchgedrag, et cetera. Wat vroeger tonnen aan onderzoek kostte, hebben we nu voor enkele duizenden euro’s verzameld.
De totale omzet van marktonderzoek (mijn branche) zal krimpen en vele andere branches ook.
Overleven is alleen voorbehouden aan bedrijven die de wereld van sociale media begrijpen. Maar nu zijn er nog geen experts. Daar is deze wereld nog te nieuw voor. Er is dus nog tijd.
Een Twitter-account is zo aangemaakt. Stuur vervolgens een tweet naar @rijn en ik introduceer je aan m’n netwerk. Ik zie je daar.

Add a comment

You must be logged in to comment.

Skip to toolbar