Blog Wil op het Werk

homepage Forums Interessante Cases Blog Wil op het Werk

Viewing 0 reply threads
Author Posts
Author Posts

Rick van Gageldonk

said

Op 11 februari heb ik kennis mogen maken met twee zeer enthousiaste dames, namelijk met Judith en Patricia Hugen. Tijdens deze kennismaking hebben wij gesproken over onderwerpen waar wij nu echt enthousiast van werden.

Patricia en Judith houden zich druk bezig met hun product ‘Wil op het Werk’. Wil op het Werk is een soort pizzadoos voor medewerkers werd mij enthousiast verteld. In dit pakket zitten verschillende artikelen, o.a. een doe-boek, enthousiasme meter en het vlooienspel. Medewerkers krijgen elk hun eigen Wil op het Werk pakket, het pakket stelt hen in staat om zichzelf individueel en soms ook in groepsverband te ontwikkelen aan de hand van verschillende opdrachten in het doe-boek. Dit uit 100 pagina’s bestaande boek bestaat uit verschillende activiteiten en opdrachten die medewerkers wekelijks uitvoeren. De tijdsbesteding ligt ongeveer tussen de 20 à 30 min per week en dat voor een periode van een half jaar. Met dit traject, gericht op medewerkers, willen de zussen plezier op het werk terugbrengen. Thema’s die centraal staan in dit traject zijn enthousiasme, persoonlijke ontwikkeling en plezier op de werkvloer.

Het ‘Wil op het Werk’ pakket is al een succes bij verschillende bedrijven in Nederland. De medewerkers die ervaring hebben met Wil op het Werk beoordelen dit gemiddeld met een 8. Uit eindelijk hopen de zussen ook dat Wil op het Werk ook internationaal een succes wordt.

Trainingen en workshops
Tijdens ons gesprek kwam ik erachter dat zij zich druk bezig houden met het geven van trainingen en workshops. Zij doen dit uit hun enthousiasme, zelfs een keer onbetaald voor een groep mensen die moeite hadden om werk te vinden. Tijdens de presentatie probeerden zij mensen te prikkelen om vanuit een enthousiaste houding werk te vinden. Daarbij speelden ze in op de persoonlijke ‘Flame’ van de doelgroep. Vanuit hun eigen Flame werden ze gestimuleerd om op een ander manier op zoek te gaan naar een passende baan. Het ontroerde de zussen hoe dankbaar hun publiek was voor de training. Tijdens en na de training kregen zij veel bedankjes en complimenten.

Een ander recentelijk voorbeeld is een workshop die zij hebben georganiseerd in samenwerking met o.a. Jaap den Dulk voor young professionals. Tijdens deze workshops gingen zij enthousiast aan de slag met de Flame van deze professionals. Vervolgens werd er vanuit deze flame doorgeborduurd tijdens andere sessies, met als slot een job craft sessie. Tijdens deze eindsessie leerden de young professionals om zelf kleine aanpassingen in hun baan door te voeren, zodat zij meer plezier in hun werk krijgen.

Wat kunnen Patricia en Judith jou bieden
Heb jij vragen over presentaties, workshops en trainingen met betrekking tot enthousiasme en het delen van de enthousiasme met een praktische aanpak, dan kun je altijd met hen contact opnemen. Zij worden namelijk enthousiast van het praktisch toepassen en het vertalen van de enthousiasme theorie naar praktijkcases. Zij zouden graag een sparringpartner van je worden.

Wat kan jij doen voor Patricia en Judith
Daarnaast is Judith voor haar supportplan op zoek naar verschillende Superpromoters die in het kort in een video vertellen waarom zij zo enthousiast zijn over hun werk. Deze video’s wil zij graag verwerken in een compilatie. Met deze compilatie wil ze op haar beurt andere mensen stimuleren om ook een video te maken om te vertellen waar zij enthousiast over zijn. Zij hoopt hiermee een golf van enthousiaste video’s te creëren.

February 18, 2015 at 6:50 am
Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Skip to toolbar