Eindopdracht in filmvorm

homepage Forums Eindopdracht / Support Plan Eindopdracht in filmvorm

Viewing 0 reply threads
Author Posts
Author Posts

Kirsten Kikkert

said

Ruim een jaar geleden zijn Maaike en ik gestart met een talentenprogramma binnen de Rabobank. Een van de onderdelen is dat je een interne opdracht moet uitvoeren. Dit mag van alles zijn! Wij waren er snel uit dat we iets met de sfeer wilde doen (er was veel negativiteit binnen bank). Uiteindelijk zijn we bij het superpromoter gedachtegoed gekomen! Na het volgen van de academy waren we niet te stoppen! Razend enthousiast om hier iets mee te doen binnen de bank. Wat hebben we nu precies gedaan? Dat houden we nog even geheim….

Op maandag 11 mei moesten we een presentatie geven over onze interne opdracht. Hoe heeft ons proces eruit gezien, wat waren onze leerdoelen en in hoeverre hebben we die ontwikkeld? Allemaal thema’s die aan bod moesten komen tijdens de presentatie. Omdat wij geen zin hadden om een standaard PowerPoint presentatie te maken, hebben wij geprobeerd alles in filmvorm weer te geven.

Dit heeft geresulteerd in het volgende filmpje: http://youtu.be/QVWANq7Unhw

Het filmpje laat kort zien hoe ons proces is verlopen, maar we willen jullie hier verder in meenemen:

Na de academy zijn we gestart met het uitdelen van complimentenkaarten binnen de bank. Een groot succes! Ondertussen zijn er al meer dan 250 kaarten binnen de bank verspreid!
Daarnaast zijn we gestart met het opstellen van een presentatie voor onze directie. Wij waren na de superpromoter academy zo enthousiast en met name geïnspireerd door het verhaal van Patricia (SNS bank), dat wij zoiets hadden: dit moeten wij binnen de Rabobank ook gaan doen.
Uiteindelijk akkoord gekregen van onze directie om 2 inhouse academies te gaan organiseren! Wij waren super enthousiast en plaatsten meteen een oproep op ons intranet.
Vele aanmeldingen van enthousiaste collega’s volgden!! Zelfs zoveel dat we besloten dat iedereen een pitch moest geven waarom hij/zij zou moeten deelnemen aan de academy. Hier hebben wij enorm veel creativiteit gezien; van zelfgemaakte posters tot hele filmpjes! Erg leuk om te zien.
Op vrijdag 10 april was het zo ver! Met 20 enthousiaste collega’s ging de eerste inhouse academy binnen de Rabobank van start! Collega’s waren na afloop zeer te spreken over de dag en keken uit naar de 2e dag.
Maandag 1 juni zal de 2e dag van start gaan en mogen de collega’s o.a. aan de slag met het bedenken van een eindopdracht.

Ondertussen worden hier en daar al leuke acties op touw gezet door de superpromoters.
Zo hebben wij op het eind van de eerste dag de superpromoter game gespeeld en de bekende “Duck” wordt nu binnen de bank ingezet om medewerkers te interviewen en elkaar beter te leren kennen. Dit wordt gedeeld op ons intranet zodat iedereen kan zien, wie onze collega’s zijn. Vragen die aan bod komen zijn: Hoe ziet je ideale weekend eruit? Waar ben jij enthousiast over? Met wie zou je een dagje willen ruilen binnen de bank?
Erg leuk om te zien dat medewerkers al meteen aan de slag zijn gegaan met het gedachtegoed.
We kijken nu al uit naar de verschillende eindopdrachten die onze collega’s gaan uitvoeren.

Tot slot: De superpromoter beweging is in gang gezet binnen de Rabobank en wij zullen het vuurtje blijven aanwakkeren.

May 28, 2015 at 8:40 am
Viewing 0 reply threads

You must be logged in to reply to this topic.

Skip to toolbar